Foto: SVT

Lena Tysk kan komma tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Den sista mars slutar den tillfällige polisområdeschefen i Västmanland Mats Kirestam. SVT Nyheter Västmanland har sökt regionchef Carin Götblad för att få reda på vem som blir chef efter det. Men svaret uteblir.

Sedan den ordinarie polisområdeschefen i Västmanland Lena Tysk omplacerades efter hotet mot Agneta Kumlin har Mats Kirestam har tagit över chefskapet. Men nu går han snart i pension och vill inte kommentera situation som lett till att han får avsluta sin poliskarriär i Västerås.

– Jag har ingen insyn i vad som händer med Lena Tysk men jag följer så klart vad som händer. Mitt fokus är att göra ett så bra jobb som möjligt här, säger Mats Kirestam.

Polischef hotade befäl
Foto: SVT

Kan du tänka dig en förlängning om det skulle behövas?

– Jag jobbar ju bara i min nuvarande tjänst till och med den sista mars.  Sen tar jag semester innan jag går i pension den 1 maj. Alla papper är skrivna och klara, säger Mats Kirestam.

Hur tror du att de kommer att lösa situationen då, om nu inte Lena Tysk kan komma tillbaka?

– Jag vet faktiskt inte, jag gör bara mitt jobb så bra jag kan innan jag går. Men det är ju en fråga du borde ställa till regionchefen Carin Götblad, säger Mats Kirestam.

Det har vi på SVT Västmanland gjort, men Carin Götblad vill inte svara på några frågor alls från oss. Så vem som är chef för polisen i Västmanland om en månad, är en fråga som många ställer sig.

– Ja, jag har förstått det, säger Mats Kirestam.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polischef hotade befäl

Mer i ämnet