Foto: Polisen Västmanland

Polisen hittade ”Mammin”-hjärtats ägare

Uppdaterad
Publicerad

Med hjälp av en efterlysning på sociala medier lyckades polisen i Västmanland hitta ägaren av Mammin-nyckelknippan.

Västmanlandspolisen lade den 13 januari ut en efterlyslyning på sin Facebook-sida, där man sökte ägaren till en upphittad nyckelknippa som lämnats till polisen. Innan de satt inne på nyckelknippan hade en kvinna kommit in och sökt densamma, men i och med att polisen inte hade antecknat kvinnans namn kunde de inte kontakta henne när knippan väl dök upp.

Nyckelknippan var julklapp från sonen

Nycklarna var fästa vid en nyckelring i form av ett hjärta med texten ”MAMMIN”, och knippan har ett stort sentimentalt värde för kvinnan.

Polisens efterlysning på Facebook delades flitigt av allmänheten, och ledde till sist till att Lina Eldehag fick tillbaka nycklarna med nyckelknippan, som hennes son hade tillverkat och gett henne i julklapp.

Polisen tackar för hjälpen

– Jätteroligt, jag trodde inte att nycklarna skulle komma tillbaka. Det är otroligt att Facebook har sådan stor spridning, sa Lina Eldehag när hon och sonen hämtade nyckelknippan.

Polisen i Västmanland tackar allmänheten som hjälpt Lina ”Mammin” Eldehag att få tillbaka nyckelknippan genom engagemanget på sociala medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.