Tillberga tippas bli årets överraskning

Uppdaterad
Publicerad

Var femte spelare i elitserien i bandy tror att Tillberga blir årets överraskning. SVT Nyheter Västmanland har träffat laget inför premiären mot Kalix på fredag.

– Truppen känns mycket bättre än förra året, och vi har varit skadefria. Vi har gjort bra resultat på försäsongen, men vi skulle kanske önskat lite svårare motstånd. I och med att vi inte är med i Svenska cupen och World cup är det svårt att hitta bra motstånd, säger Tillberga bandys coach Oscar Robertsson.

Siktar högre i år

Tillberga bandys coach Oscar Robertsson går igenom dagens träning Foto: Robert Gustavsson/SVT

Tillberga har ofta varit på vippen att åka ur serien. Nu har man lärt sig vad som krävs när man spelar bandy i världens bästa liga, den svenska elitserien, både som lag och spelare. Så målsättningen i år, handlar inte om att bara hålla sig kvar i serien, utan siktet är högre ställt.

”Man gör ju hellre en assist än ett mål”

En som kommer bli enormt viktig i år om laget ska lyckas med sin målsättning är Jesper Hermansson. Det är han som ska sätta igång lagkamraterna med sitt passningsspel.

Jesper Hermansson, Tillberga. Foto: SVT

Hur känns det i bladet när den perfekta passningen slås?

– Det känns knappt i bladet, men det är ju alltid fint när de går fram. Man gör ju hellre en assist än ett mål, säger han.

Ingen blir överraskad om Tillberga överaskar

Tron att Tillberga ska överaska brukar vara hög bland övriga spelare och ledare, så även i år. Om de kommer att bli årets överraskning i år återstår att se.

– Vi får se om de har tippat rätt. Vi vill ta nästa steg, för oss är det plats 1-10 i tabellen. Det är det vi siktar på, säger Oscar Robertsson.

– Undvika kval och slippa den ångesten vore skönt, säger Jesper Hermansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.