Foto: Arkivbild

Misshandlades av maskerade personer i Kolsva

Uppdaterad
Publicerad

Ett antal maskerade gärningsmän misshandlade en man och en kvinna i Kolsva natten mot söndag. Polisen misstänker att de använt baseballträ.

– Man misstänker det. Exakt hur misshandeln gått till får förhör visa, säger Markus Thuresson, befäl vid polisens regionledningscentral.

Misshandeln ska ha skett vid tretiden i centrala Kolsva i Köpings kommun natten mot söndag. De två fördes till sjukhus med ambulans. Polisen har inga uppgifter som skadeläget på de drabbade.

Strax efter nio på söndagsmorgonen hade fortfarande ingen gripits.

Andra på kort tid

Misshandeln inträffade bara ett par timmar efter ett annat misshandelsfall i Kolsva.

I samband med det greps en man född 1988 som misstänks för att bland annat ha sparkat en annan man i huvudet. Den skadade mannen fördes till sjukhus för kontroll men ska inte ha fått livshotande skador.

De två händelserna verkar dock inte ha hört ihop.

-Vi fick in larmet som att två karlar bråkade. Och i samband med det misshandlade den ena den andra, bland annat med en spark mot huvudet, säger Thuresson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.