Ministern: ”Telia har ett stort ansvar”

Uppdaterad
Publicerad

Efter SVT Västmanlands serie om nedsläckningen av Telias kopparnät kommenterar nu tillförordnade it-ministern Mikael Damberg (S) landsbygdens oro.

It-ministern menar att Telia har ett ansvar att tydligt informera om nedsläckningen av kopparnätet och om alternativa kommunikationslösningar.

Telia måste sköta informationen

– Det är bra att ni (SVT Västmanland) rapporterar om det så att folk blir medvetna om det, men det ligger också ett väldigt stort ansvar på Telia att informera i god tid, så att alla människor vet att det här kommer att hända så att man kan hitta bra lösningar som passar där man bor. Jag kommer fortsatt att ha en dialog med Telia och vara tydlig med att de måste sköta informationen så att människor kan planera och fatta rätt beslut, säger Mikael Damberg (S).

Kopparnätet avvecklas

Miljardsatsning på fiber

Vad vill du säga till människor som bor på landsbygden?

– Att det är jätteviktigt med digitala lösningar för landsbygden och att vi därför gör en miljardsatsning på att bygga ut med fiber, men också att de mobila lösningarna kan fungera bra på landsbygden, om man får rätt förutsättningar, men då gäller det att man ställer om i tid så  att man inte hamnar i tidsnöd, säger tillförordnad it-minister Mikael Damberg (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kopparnätet avvecklas

Mer i ämnet