Foto: TT, SVT

Misstankarna mot ”verktygsligan” stärks

Uppdaterad
Publicerad

I eftermiddag kl 13 hålls omhäktningsförhandlingarna i Västmanlands tingsrätt mot de fyra män i ”verktygsligan” som misstänks för grovt häleri.

Det var vid ett stort polistillslag mot fyra olika adresser i Fagersta-Norberg i mitten av november som männen greps misstänkta för att ha tjänat miljonbelopp efter att ha sålt stulna verktyg och industrimaskiner på internet. Samtliga fyra häktades dagarna efteråt på sannolika skäl, vilket är den starkaste misstankegraden.

Nu meddelar kammaråklagare Fredrik Sandberg att bevisningen mot männen har stärkts och att han idag begär mer tid för förundersökningen.

Stärkt bevisning

– Det är en omfattande förundersökning. Bevisningen mot samtliga fyra män har stärkts och för att hinna gå igenom allt material begär jag nu ytterligare fyra veckor.

Samtidigt säger Fredrik Sandberg att den bevisning som hittills framkommit mot de fyra männen bör räcka till ett åtal.

Männen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.