Ex-flickvännens sönderslitna tröja och några av de hundratals sms som 24-åringen skickade till henne efter att hon gjort slut. Foto: Polisens förundersökning

Misstänks ha stalkat och hotat sitt ex

Publicerad

En 24-åring i Västerås åtalas för att ha hotat, ofredat och misshandlat sin före detta flickvän.

Enligt exflickvännen varade förhållandet ungefär två år. Redan i januari 2015 ska 24-åringen ha börjat bete sig hotfullt – bland annat ska han ha anklagat flickvännen för att ha varit otrogen och låst ut henne naken i trapphuset.

Vid flera tillfällen ska han ha hotat köra på henne, och han har också jagat henne med bil längs E18.

I somras tog förhållandet slut och då ska 24-åringen ha hävdat att ex-flickvännen var skyldig honom pengar för att hon bott hos honom. Han ska ha på en natt ha skickat skickat 180 sms till henne där han kallar henne hora och hotar henne på olika sätt. När hon inte svarade ska han ha dykt upp och bettet sig våldsamt och slitit sönder ex-flickvännens tröja och väska.

Greps i september

24-åringen kunde gripas i samband med att polis kallades till en bilolycka i slutet av i slutet av september – där ska han ha försökt preja den bil ex-flickvännen befann sig i.

Polisen som har haft hand om ärendet skriver i protokollet från den händelsen att ”jag har varit med om liknande ärenden där svartsjuka och arga ex-pojkvänner blir aggressiva när det är slut ... dock har jag aldrig varit med om en så ung kvinna som utsatts för det, och framför allt inte så systematiskt”.

24-åringen förnekar brott. I förhör har han också sagt att förhållandet inte var slut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.