Foto: Anders Kauranen/SVT

Man hittad skjuten – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

Den man som hittats allvarligt skadad i en lägenhet på Skallberget i Västerås och senare avled blev enligt polisen skjuten. En förundersökning om mord har upprättats och polisen får nu förstärkning från hela regionen.

Vid 4.20 på lördagsmorgonen fick polisen larm om att en 40-årig man hittats skjuten på en adress i området Skallberget i Västerås. Mannen avled senare av skadorna.

Flera av polisens utredare blixtinkallades under morgonen och en förundersökning om mord har upprättats.

Mordet på Skallberget

Ingen risk för boende

Polisens mobila kontor har också flyttats till Skallberget.

– Vi förstår att den här händelsen kan skapa oro hos boende i området, säger Per Ågren, lokalpolisområdeschef i Västerås. I nuläget bedömer polisen dock att det inte finns anledning för medborgarna att känna oro utifrån de uppgifter som hittills framkommit i utredningen.

Foto: Anders Kauranen / SVT

Oskadda fanns i lägenheten

Det misstänkta mordet har skett i en bostad i området Skallberget i Västerås. I lägenheten fanns andra personer som enligt polisen ska vara fysiskt oskadda. Gärningsmannen fanns inte kvar på plats när polisen anlände.

Dörrknackning under dagen

Ett område kring den bostad där den döde mannen hittats har spärrats av, liksom delar av baksidan och en skogsdunge en bit bort.

Polisens tekniker är på plats och undersöker de olika avspärrningarna. Dessutom kommer man att knacka dörr i området under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Skallberget

Mer i ämnet