• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Mordmisstänkt kvinna frisläppt

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan misstänktes för mord på en 51-årig man på Stadshotellet i somras.

Kvinnan som suttit häktad,  på sannolika skäl misstänkt för mordet på den man som hittades död på Stadshotellet i somras, släpptes under fredagen fri. Bevisningen når inte upp till det som krävs för att kunna förvänta sig en fällande dom.

För att kunna väcka åtal måste åklagaren ha tillräckliga skäl och på objektiva grunder kunna förvänta sig en fällande dom. Men det går inte i detta fall, enligt åklagaren.

Power Meet 2013

– Vi har utrett det här brottet men kan idag konstatera att det inte finns de bevis som krävs för en fällande dom, säger förundersökningsledare och kammaråklagare Karolin Hellsberg.

Kan du säga någonting om vilka bevis ni trodde er ha när kvinnan togs i förvar 18 oktober, som ni inte kunnat styrka?

– Jag tänker inte gå in på enskilda händelser, förhör eller så, utan kan bara säga att det är en samlad bedömning av bevisen som gör att jag inte tror på fällande dom.

Vad händer nu?

– Kvinnan kommer att försättas på fri fot, och jag kommer att lägga ner förundersökningen.

Det var under Power Meet i Västerås som mannen hittades död.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Power Meet 2013

Mer i ämnet