När himmelriket rasar

Uppdaterad
Publicerad

Det har snart gått två år sen det mest ofattbara drabbade den då 23-åriga Emma Jangestig i Arboga. Hon blev brutalt överfallen i sitt hem och hennes två barn, Max, 3 år, och Saga, 1 år, blev ihjälslagna.

Ikväll visar SVT dokumentären När himmelriket rasar, en film om Emmas egna upplevesler kring dådet. Hon blev själv svårt skadad i överfallet. Hon fick reda på att hennes barn var döda när hon vaknade upp på lasarettet i Västerås:

– Från att läkaren klev in i rummet tills han sa vad han skulle säga, så visste jag redan innan vad han skulle säga. Men när han verkligen sa att Max och Saga finns inte, så la jag mig ner i sängen och droget täcket över mig och grät. Sedan tror jag att jag sov resten av dagen, för jag minns inte så mycket mer av den dagen.

Om sorgearbetet

I filmen, som är gjord av Tvärsnytts reporter Pernilla Gillback och Tvärsnytts fotograf Robert Gustavsson får vi också möta prästen Bo Senter, som har stöttat Emma och hennes familj efter dåden. Även polisens förhörsledare Anders Pommer berättar om arbetet med fallet.

Men framför allt handlar dokumentären om Emma och om hur hon gjort för att klara av det som många tänker på som det värsta som kan hända.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.