James Harrison (M), flygplatsstyrelsens vice ordförande. Foto: SVT

Nextjet fortsätter flyga till Helsingfors

Uppdaterad
Publicerad

Nu meddelar Nextjet att de tänker fortsätta flyga mellan Västerås och Helsingfors – trots att Västerås flygplats har gått ut med att de tänker säga upp avtalet om flyglinjen.

Tvärtemot vad som tidigare har rapporterats kommer flyglinjen mellan Västerås och Helsingfors inte att läggas ner.

Det meddelar nu Nextjet, som tänker trafikera linjen utanför ramen för avtalet som tecknades med Västerås Flygplats i somras.

Nya flyglinjen från Västerås till Helsingfors

– Vi vet att linjen är eftertraktad. Tittat man på prognosen hade man räknat med 1.200 resenärer vid det här laget. Vi har uppnått 1.000 så vi är lite efter prognosen, men tittar man på bokningarna framåt ligger vi bra till, säger Henning Lindberg, pressansvarig på Nextjet.

”Naturligtvis smått besvikna”

Styrelsen för Västerås flygplats förhandlar just nu med Nextjet om att avsluta avtalet gällande linjen mellan Västerås och Helsingfors, berättar styrelsens vice ordförande James Harrison (M).

– Vi har fått som uppdrag att avsluta avtalet med Nextjet på bästa möjliga sätt. Det här är en pågående förhandling med Nextjet, och naturligtvis är de smått besvikna. De såg en bra affärsmöjlighet här, en möjlighet att utöka antalet resenärer även till deras andra destinationer, säger James Harrison.

Har Nextjet sagt ja till att avsluta avtalet?

– Det här är en pågående förhandling. Det skulle vara oansvarsfullt av mig att kommentera det, säger James Harrison.

Ska flyga utanför ramen för avtalet

Nu meddelar alltså Nextjet att de fortsätter att flyga utanför ramen för det omdiskuterade avtalet.

– Om Nextjet kan och vill fortsätta flyga utan ekonomiskt bidrag skulle det vara väldigt positivt. Vi är nöjda med Nextjet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nya flyglinjen från Västerås till Helsingfors

Mer i ämnet