Ny lekpark öppnad på Nordanby äng

Publicerad

Nu är den nya lekparken på Nordanby äng invigd. Dagen till ära bjöds det på kanelbullar och underhållning från gycklargruppen Trix.

Lekparken invigdes under högtidliga former då Magnus Edström, ordförande i fastighetsnämnden, klippte bandet enligt traditionen.

– Det känns fantastiskt roligt att den äntligen är klar. Det byggs mycket bostäder här i området så det är kul att kunna leverera en lekplats för alla leksugna som flyttar in här, säger Edström.

Under invigningen bjöd gycklargruppen Trix på konster inför inbjudna förskolebarn. Efteråt bjöds det på kanelbullar och mjölk dagen till ära.

”Har satsat på belysning”

Lekplatsen har ett lantligt tema med lekutrustning i trä och gungdjur.

– Temat passar här på Nordanby äng i närheten av gamla Nordanby gård. Det man har satsat extra på är också belysningen vilket är extra kul då man kan vara här på kvällen också. Vi lever trots allt i ett ganska mörkt land på vintern, säger Magnus Edström.

På platsen finns även en pulkabacke som kan komma till användning under mörka vintereftermiddagar.

För barn 0-12

Lekparken är planerad för att kunna sysselsätta barn i åldrarna 0-12 år, men Magnus Edström tror att de flesta kommer att få glädje av platsen.

– Barn drar med sig föräldrar, som i sin tur drar med sig mor- och farföräldrar samt vänner och bekanta. Det blir en mötesplats för alla egentligen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.