Ny policy ska locka fler till landstinget

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som det råder skriande brist på personal inom vården så har landstingsstyrelsen i Västmanland beslutet om en ny medarbetarpolicy. Den säger bland annat att landstinget ska ha stolta medarbetare som tar ansvar.

På landstingsstyrelsens senaste möte presenterades den policy som ledningen nu hoppas ska få fler att söka sig till verksamheten och bli kvar där.

– Medarbetarna är landstingets viktigaste resurs. Att attrahera och behålla rätt medarbetare är en förutsättning för kunna erbjuda invånarna god vård och service. Medarbetarpolicyn är ett led i det pågående arbetet med att utveckla landstingets personal- och arbetsgivarpolitik, säger landstingsrådet Lena Johansson (S).

Bemanningen i sjukvården

”Är varandras arbetsmiljö”

I förslaget till medarbetarpolicy sägs bland annat:

”Landstinget Västmanlands medarbetarskap står för stolthet, ansvar och utveckling.”

”Chefskapet är en egen yrkesroll och våra chefer är stolta, modiga och närvarande.”

”Vi är varandras arbetsmiljö och ser oss i ett större sammanhang. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv i dag och i morgon.”

Landstingsfullmäktige kommer att behandla frågan vid sitt sammanträde den 16 juni 2015.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bemanningen i sjukvården

Mer i ämnet