Gamla Lögarängsbadet rivs då det nya står på plats i början av 2019. Foto: Robert Gustavsson / SVT

Nya Lögarängsbadet för både tävling och lek

Publicerad

Nu har skissen för det nya Lögarängsbadet presenterats.

Badhuset kommer bland annat att innehålla multibassäng med höj- och sänkbar botten, tävlingsbassäng anpassad för SM-tävlingar och ett stort barnpoolområde.

Det nya badet kommer att ligga väster om det nuvarande badet, på det som heter Malmbacken. Den nya anläggningen riktar sig till en mängd målgrupper.

Anläggningen kommer att ha allt från tävlingsbassäng dimensionerad för SM-tävlingar på kort bana till barnpoolområde på hundra kvadratmeter med olika djup. En undervisningsbassäng och en multibassäng som båda har botten som går att höja och sänka får också plats på ritningarna.

Kostar 370 miljoner

På den undre våningen av byggnaden kommer det finnas föreningslokaler och gym. Hela anläggningen ska vara anpassad för personer med funktionsnedsättning.

Notan för bygget  landar enligt kommunen på ungefär 370 miljoner kronor. Anledningen till att de byggs ett helt nytt badhus är det gamla badet är slitet och kommunen anser at tdet inte är ekonomiskt försvarbart att rusta upp det.

Det nuvarande badet är tänkt att rivas då den nya byggnaden står klar.

Byggstart i november

I november tas det första spadtaget. Badet väntas stå klart i början av 2019.

Den som är nyfiken på Nya Lögarängsbadet kan ta en virtuell runtur på kommunens webbsida genom att klicka här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.