Nyheter från dagen: 25 april

Publicerad

Nedan får du ett urval av dagens nyhetshändelser i länet och de mest klickade publiceringarna från SVT Nyheter Västmanland.

Saneringen pausas på Skultunatippen i Västerås

Sedan årsskiftet har ett återvinningsföretag jobbat med att frakta bort och sortera de sopor som utgjort den så kallade Skultunatippen. Nu har arbetet stannat av i väntan på en rapport från Kronofogden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Allt ska bort, men nu måste vi få en överblick på kostnaden för att ta resten”, säger Monica Stolpe Nordin (C) kommunalråd och ordf i miljönämnden i Västerås. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Risk för pollenboom – Felicia om sin allergi: ”Näsan och läpparna svullnar upp”

Kylan har gjort att den tidiga pollensäsongen kommit av sig, men nu börjar den komma igång igen.

– När jag vaknar så är jag svullen på mina läppar och min näsa och ögon kliar, säger pollenallergikern Felicia Nordkvist.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pollenallergiker Felicia Nordkvist berättar om hur hennes allergi får henne att må och apotekaren Sofia Caro berättar om den här vårens pollensäsong. Foto: Nina König/SVT

Här är vägarna i Västmanland som asfalteras om i sommar

Under sommaren kommer nio mil väg på 13 olika vägsträckor (se faktaruta nedan) i Västmanland att underhållas och trafiken kommer påverkas.

Har du ett nyhetstips eller bilder/video från en händelse? Mejla till: vastmanland@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.