Johanna Möller ville inte att hennes barn skulle behöva vittna under hovrättsförhandlingarna. Foto: TT

Nytt bakslag för Johanna Möller

Uppdaterad
Publicerad

Livstidsdömda Johanna Möller ville inte att hennes barn skulle vittna i hovrättsförhandlingen. Men enligt huvudförhandlingsplanen kommer förhören med samtliga barn att spelas upp.

Förhandlingen i Svea hovrätt inleds den 7 november.

Johanna Möller hade i sin överklagan till Svea hovrätt yrkat att hennes barn inte skulle behöva vittna – hon vill att de ska räknas som närstående och därmed slippa.

Arbogafallet

Men hovrätten går henne inte till mötes. Enligt huvudförhandlingsplanen kommer samtliga förhör att spela upp – även det med den 13-årige sonen.

Bad sonen ljuga

I förhöret pekar han ut sin mamma som lögnaktig och att hon bett honom om ett falskt alibi. Annars skulle deras familjs liv slås i spillror.

Ett par av dagarna under hovrättsförhandlingen kommer att ske utan att de inblandade parterna behöver vara där – något som Johanna Möller också protesterat emot.

Johanna Möller vill att Svea hovrätt ogillar samtliga åtalspunkter mot henne. Tingsrätten dömde henne till fängelse i livstid för mordet på hennes pappa och mordförsöket på mamman. Möller dömdes även till anstiftan för mordet på sin man.

Vill ha kortare straff

Även hennes ex-pojkvän, Mohammad Rajabi, som erkänt mordet och mordförsöket på föräldrarna, överklagade domen på 14 års fängelse. Han vill ha ett kortare straff och slippa utvisning.

LÄS MER: Johanna Möller överklagar sin dom

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet