Foto: TT

Patient tryckte upp bajsburk i läkares ansikte

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig man i Västerås döms för grov förgripelse mot tjänsteman efter att ha tryckt upp en burk med bajs i sin läkares ansikte.

22-åringen togs om hand för tvångsvård vid ett tillfälle hösten 2015, efter att hans föräldrar slagit larm om att han betedde sig märkligt.

Han var missnöjd med beslutet och i april 2016 sökte han upp läkaren som fattat det. Läkaren satt då inne på sitt rum med en annan patient, och bad 22-åringen att gå ut.

Tryckte uppburk med bajs

Då kastade 22-åringen sig snabbt fram mot läkaren och tryckte upp en liten burk med bajs i läkarens ansikte. Det kom bajs på läkarens kind samt på skrivbordet och på golvet. Patienten som fanns i rummet blev upprörd och skrek.

I januari dömdes 22-åringen, mot sitt nekande, till rättpsykiatrisk vård. Han har sedan överklagat domen – men hovrätten har nu beslutat att tingrättens dom ska stå fast.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.