Några meter utanför bryggan hittades 41-åringens make död i vattnet. Foto: Helena Zachariasson/SVT

Polisen kommer inte öppna graven

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter till Eskilstuna-Kuriren kommer inte graven till den före detta maken till den mordmisstänkta 41-åringen öppnas.

Kvinnan är tillsammans med sin 18-årige sambo är på sannolika skäl misstänkta för mordet på kvinnans far och mordförsök på hennes mor i sommarstugan utanför Arboga den tredje augusti.

Hans död utreds

Kvinnans tidigare make drunknade för drygt ett år sen och hans död utreds nu av polisen i Västmanland. En utredning som öppnades efter att den 41-åriga kvinnan misstänktes för sommarstugemordet.

Arbogafallet

Försäkringsbolaget IF var hela tiden misstänksamma och vägrade betala ut försäkringspengarna efter mannen hade dött. De gjorde en egen undersökning av dödsfallet som har lämnats till polisen.

Obduktionen tillräcklig

Skälet till att graven inte öppnas är att både polis och rättmedicinska experter anser att den obduktion som utfördes bör ha tillräckligt med vävnadsprover på urin, blod och ögonvätska.

Petra Råsten Almqvist, chef på rättsmedicinska avdelningen i Stockholm arbetar inte med just det här fallet men berättar att det är mycket ovanligt att man gör om en obduktion.

– Alla rättsmedicinska obduktioner görs på samma sätt och de är väldigt noggranna, berättar hon.

Vissa prover sparas i upp till två år och andra i flera år.

– Det är svårt att hitta spår efter till exempel förgiftning i en kropp efter att den legat begravd i ett år, det finns nämligen inget blod eller urin kvar då, förklarar Petra Råsten Almqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet