Den rödbruna bilen står i polisens garage, enligt uppgifter till SVT Västmanland. Foto: TT

Polisens hetaste spår: En rödbrun bil

Uppdaterad
Publicerad

Efter nästan tre veckor är mordet utanför Arboga fortfarande olöst. En rödbrun Volkswagen Touran är polisens nya och hetaste spår i jakten på den som mördade en 68-årig man och knivskadade en 63-årig kvinna svårt.

Bilen, en modell från 2008 som är ovanlig i Sverige, står i polisens garage i polishuset i Västerås, enligt uppgifter till SVT Västmanland.

Parets dotter, som tillsammans med sin sambo satt anhållen misstänkt för mordet men senare släpptes, är vd för ett mindre företag som äger en bil motsvarande den som polisen nu gått ut med en eferlysning på.

Arbogafallet

– Vi har uppgifter som vi vill få bekräftade och söker vittnen som kan ha sett bilen i området kring brottsplatsen och i riktning mot Eskilstuna, den 3 augusti, säger Anders Hedström, presstalesperson vid polisen i Västmanland.

Dottern greps

Det var den tredje augusti som en 63-årig man hittades död i en sommarstuga utanför Arboga, i stugan fanns även mannens fru som var skadad. Frun misstänktes initialt för mordet på mannen men avfördes snart helt från utredningen.

Läs också: Sommarstugemordet – detta har hänt

Istället riktades misstankarna mot mannens 41-åriga dotter och hennes 18-årige sambo som greps på Arlanda flygplats på väg mot Thailand. Paret har nekat till alla anklagelser och försattes i fredags på fri fot då åklagaren bedömt att skälen för att begära dem häktade inte är tillräckliga. De är dock fortsatt intressanta i utredningen.

Inget nytt från kammaråklagaren

Bilen är det senaste spåret som polisen arbetar med, men kammaråklagare Johan Fahlander säger till SVT Nyheter att han inte har något nytt att säga om utredningsläget. 

Han vill inte heller kommentera om det finns några ytterligare personer som är misstänkta för dådet. När bilen togs i beslag är okänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet