SVT har försökt nå Polisregion Mitt minst ett tjugotal gånger – utan att få svar. Foto: Fredrik Björkholm / SVT

Polisregion Mitt tog inte emot ”Årets rullgardin”

Uppdaterad
Publicerad

Polisregion Mitt var inte på plats i dag för att ta emot utmärkelsen ”Årets rullgardin” av Föreningen Grävande Journalister. Istället gjorde SVT:s reporter Ann-Sofie Sannemalm det.

Föreningen Grävande Journalister har utsett Polisregion Mitt till 2016 års vinnare av utmärkelsen ”Årets rullgardin”.

På fredagen var det prisceremoni i Uppsala, men ingen representant för Polisregion Mitt fanns på plats. Istället tog SVT:s reporter Ann-Sofie Sannemalm emot priset i myndighetens ställe.

Polischef hotade befäl

Hur känns det att få ta emot det här priset?

– Det är ett välförtjänt pris. Hotar man med orden ”Har du sagt det här till media är du död” förtjänar man rullgardinen. Jag borde vara förvånad att de inte är här personligen och hämtar priset, men det är jag inte, säger Ann-Sofie Sannemalm.

Vägrat svara på frågor

Bakgrunden till priset är att Polisregion Mitts konstant vägrat svara på frågor om händelsen där polischef Lena Tysk hotade sin kollega Agneta Kumlin.

Läs mer: Polisregion Mitt blir ”Årets rullgardin”

SVT Nyheter Västmanland har under hösten och vintern bland sökt bland andra Lena Tysk och Carin Götblad, chef för Polisregion Mitt, minst ett tjugotal gånger – utan att få svar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polischef hotade befäl

Mer i ämnet