Raket genom fönster och bränder

Uppdaterad
Publicerad

En raket sköts rakt in i ett fönster och bil och container sattes i brand. Flera fall av skadegörelse i natt i Sala, Västerås och Hallstahammar.

På Lantmannagatan i Sala sköt någon en raket genom ett fönster till en byggnad. Polisen ska nu söka spår på de raketrester som hittades på platsen.

Containerbrand i Hallstahammar

I Hallstahammar larmades brandkåren om en brand i en container. Enligt polisen ska det ha handlat om en mindre brand på utsidan av den.

OKQ8 där utsattes även för ett inbrott under natten. Polisen tror att tjuvarna inte hann få med sig något mer än godis. De har hittat ett koben på platsen som tagits i beslag.

På Södra Gryta i Västerås, på Drevjaktsvägen, brann en bil tidigt på tisdagsmorgonen. Två bilar som stod parkerade intill sveddes också.

Maskerade sköt fyrverkerier i galleria

Till sent på måndagskvällen fanns också polis på plats på Råby i Västerås, i trygghetsskapande syfte. Det efter att maskerade ungdomar orsakat oroligheter och bland annat skjutit med fyrverkeripjäser inne i gallerian.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.