Så här är vi vana att se Rönnby. Här höjs SM-bucklan 2007 Foto: SVT

Rönnby laddar om och bygger nytt

Uppdaterad
Publicerad

Efter att flera rutinerade spelare la klubban på hyllan i våras är VästeråsRönnby IBK inne i en kraftig generationsväxling. Trots en vinst i första seriematchen mot Malmö är målet inställt på överlevnad.

Sedan 10 år tillbaka är vi är vana att se Rönnby från Västerås i Sm-finaler och med Sm-guld i näven. Men alla epoker har sitt slut och just nu byggs ett nytt Rönnby. Målet i år är att hänga kvar i den högsta ligan för damer i innebandy SSL.

Gruppen har en högre målsättning

– Det är ju ett krav från föreningens sida som vi ska fixa. Samtidigt har ju vi en högre målsättning i gruppen. Vi ska gå till slutspel, säger Adina Augustsson, lagkapten i VästeråsRönnby IBK.

Rutinerad ledning

Det är många nya och orutinerade spelare i truppen, men inte när det gäller ledare och tränare. Där finns förmodligen ligans mest rutinerade gäng.

– Föreningen vill bygga på en helt ny tränarstab med mig, Karolina Widar men även Sanna Tuominen och analytikern Jonas Eriksson som var med och bärgade guldet i Malmö 2013. Tillsammans med talangfulla spelare från egna ledet. De ska bli en grund till att få tillbaka den här kulturen som varit i Rönnby, säger Jimmy Gunnstedt, huvudtränare i VästeråsRönnby IBK.

Nytt Rönnby

Lagkaptenen Adina Augustsson gör sin fjärde säsong för Rönnby och är tillsammans med ledartrojkan är hon en av få med erfarenhet på en högre nivå i det ”nya” laget.

– Det är ju ett nytt lag och det är det ju varje år, men kanske extra mer i år. Man ska se på laget med nya och öppna ögon. Som ett nytt Rönnby, säger Adina Augustsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.