Nu vill SD hjälpa till att rädda Power Meet i Västerås. Foto: TT-bild

Sverigedemokraterna vill rädda Power Meet

Uppdaterad
Publicerad

Grundaren och arrangören av Power meet meddelade i måndags att han inte tänker arrangera den stora bilträffen igen. Om det blir något mer evenemang i Västerås igen är oklart. Nu tänker Sverigedemokraterna ge sig in i racet.

Det är intresseföreningen SD Motor och Sverigedemokraternas kommunförening i Västerås som går ut med ett pressmeddelande som säger att de ställer sig till förfogande för att rädda kvar Power meet i Västerås.

LÄS MER: Grundaren efter rånet: ”Inga fler Power Meet”

Power Meet 2016

– Power meet är en oerhört viktig händelse i Västerås framförallt för turistnäringen och företagen, säger Ann-Christine From Utterstedt, oppositionsråd i Västerås.

Vill hjälpa till att täcka förlusten

Sverigedemokraterna ska ta kontakt med grundaren och arrangören Kjell Gustavsson för att höra med honom på vilket sätt de kan hjälpa till.

– Vi tänker att det kan handla om att vara behjälplig med personal under evenemanget. Vi kan också tänka oss att hjälpa till att täcka förlusterna av det han blev av med i rånet.

Hur skulle ni göra det?

– Till exempel med hjälp av de organisationer vi samarbetar med, många med oss vill ha kvar Power meet.

Kritik från allmänheten

Men ni är ju ett politiskt parti – varför ska Power meet bli politiskt?

– Det tycker jag inte att det blir. Så säger man ju inte om andra politiker som går in och stöttar evenemang, säger From Utterstedt.

LÄS MER: Uteblivet Power Meet kan bli storsmäll för Västerås

På sociala medier kritiseras ni för att göra Power Meet partipolitiskt, att det bara är ett sätt att ragga sympatisörer. Vad säger du om det?

– Så låter det ofta när vi vill göra något. Jag lägger ingen vikt vid den kritiken, utan jag tycker de kunde ta och hjälpa till själva, säger From Utterstedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Power Meet 2016

Mer i ämnet