Foto: TT

Sjätteklassarna flyttar tillbaka till mellanstadiet

Publicerad

Barn- och utbildningsnämnden i Hallstahammar beslutade idag att sjätteklassarna från och med hösterminen i år kommer att stanna på mellanstadiet, och inte som tidigare börja på högstadiet.

– Vi hymlar inte med att vi hoppas på bättre kunskapsresultat, säger Kjell Ivemyr (S), barn- och utbildningsnämndens ordförande.

Det har sedan tidigare funnits ett beslut om att sexorna ska flyttas tillbaka så fort det finns utrymme.

Nu, som en del i en större ommöblering i Hallstahammars skolor, har man kunnat se till att sjätteklassarna på Lindboskolan och Nibbleskolan ska stanna på mellanstadiet i höst, istället för att börja högstadiet.

– Vi hymlar inte med att vi hoppas på bättre resultat. Våra kunskapsresultat har varit dåliga. Nu får man sammanhängande stadier. Man får ju numera sina första betyg i sexan också, och då kan det vara bättre om läraren som sätter det har haft eleven i fyran och femman också, säger Kjell Ivemyr (S), barn- och utbildningsnämndens ordförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.