Foto: Henrik Montgomery/TT

Sjukvårdsmottagning för hemlösa öppnas

Publicerad

I Köping ska en sjukvårdsmottagning för hemlösa öppna. Mottagningen kommer att hålla till i Rias lokaler och som det är planerat nu öppnar den sina portar i början av mars.

– Behovet för en mottagning för hemlösa är mycket stort. Många drabbade vägrar att gå till vårdcentralen, så det här kan bli ett jättebra alternativ, säger Anders Bastås som är RIAs verksamhetschef i Köping.

Det är Köpings kommun, Landstinget Västmanland, Svenska kyrkan och frikyrkorna som samarbetar för att kunna förverkliga projektet.

– I Västerås finns det redan en motsvarande sjukvårdsmottagning för hemlösa. Eftersom vi ser att det blev succé där så är vår tanke att starta ett liknande projekt, säger Anders Bastås.

– Sjukvårdsmottagningen kommer inte bara vara till för hemlösa utan också för andra personer som har det jobbigt i sina liv, tillägger han.

De hemlösas undersökningar kommer att vara helt kostnadsfria.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.