Slogs blodig – hittades utanför apoteket i Skultuna

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig man från Västerås hittades blodig utanför apoteket i Skultuna på förmiddagen. Händelsen har skapat oro bland annat hos förskolor på orten men beskedet från polisen är att de inte ser någon risk med att röra sig ute i området.

Mannen hittades av en privatperson som kontaktade polis och ambulans. Enligt polisen hade han misshandlats med någon form av tillhygge och hade skador i ansiktet och på ena armen.

– Han var väl rätt medtagen och var också avsvimmad vid något tillfälle men ska ha piggat på sig på väg till sjukhuset, säger LKC-befäl Linnéa Hultgren. 

Skadorna bedöms som lindriga och polisen kommer att höra mannen under dagen. I Skultuna har patruller varit på plats för att prata med folk och knacka dörr. En förundersökning om grov misshandel har inletts.

Ingen risk för allmänheten

Skolor i området ska efter händelsen ha valt att hålla barnen inne men Linnéa Hultgren poängterar att detta inte är någonting polisen har initierat.

– Det är inte någon galning som är ute och ränner. Vi gör bedömningen att allmänheten inte behöver vara rädda för att röra sig ute i Skultuna, säger hon. 

Det finns än så länge inga vittnesuppgifter från själva händelsen och polisen har inte heller gripit någon gärningsman men menar att de utifrån de uppgifter som kommit in ändå gör bedömningen att attacken var riktad mot den målsägande där och då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.