Länets tre snabbast växande företag. Från höger: Billy Bergåker, vd för Almi Mälardalen, Esa Graan från vinnande Plusab medical solutions, Örjan Haglund från Börjes rostskydd och service, och Markus Dejeby från Twindej solutions. Foto: SVT

Snabba företag prisades

Uppdaterad
Publicerad

Länets tio snabbast växande företag prisades på torsdagsförmiddagen. Vinnaren var en riktig komet som på ett år ökat sin omsättning med 551 procent.

Det är Almi Företagspartner Mälardalen som varje år utser något de kallar för Tillväxtligan, alltså de tio snabbast växande företagen i länet. Kriterierna är bland annat att alla måste ha minst fem anställda, omsätta minst fem miljoner kronor samt uppvisa positiva ekonomiska resultat.

Vitt skilda branscher

På plats vid cermonin fanns åtta av tio företag från vitt skilda branscher. Det snabbast växande företaget i länet, Plusab medical solutions, tillverkar och säljer vårdprodukter som hjärtstartare, bårar och förstahjälpenlådor. Mellan 2014 och 2015 har de ökat sin omsättning med 551 procent.

Thomas Lönn. Foto: SVT

– Hemligheten är hårt arbete, nöjd personal och bra produkter, säger Thomas Lönn, försäljningschef och delägare.

Etablera sig i norden

Företaget har arton anställda runt om i Sverige, men huvudkontor, lager och administration i Västerås. Nu jobbar företaget vidare med att etablera sig på den finska marknaden samt på sikt ta sig in på den norska och danska marknaden.

Länets tio snabbast växande företag

1. Plusab Medical Solutions AB, Västerås

2. Börjes Rostskydd och Service AB, Västerås

3. Twindej Solutions AB, Västerås

4. Picapoint AB, Västerås

5. Finntorpets Bygg och Konsult AB, Sala

6. Teloteket AB, Västerås

7. Distriktssköterskegruppen Q-RA AB, Västerås

8. Sängfabriken Mati AB, Valskog

9. Xtream Clean Högtrycksspolning AB, Västerås

10. Mälarvillan AB, Västerås

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.