Foto: SVT

Sommarstugemordet: Frun uttalar sig genom sin advokat

Uppdaterad
Publicerad

Frun till den mördade mannen i det så kallade sommarstugemordet har lämnat en kort kommentar genom sin advokat. ”Det går inte att med ord beskriva det trauma som jag går igenom”, skriver hon.

Det var i början av augusti som en 68-årig man hittades mördad i sin sommarstuga utanför Arboga. Till en början misstänktes hans fru som också befann sig i stugan och var svårt skadad. Hon vårdades på sjukhus och anhölls för mordet, men avskrevs som misstänkt senare.

”Smärtan är obeskrivlig”

Hennes 41-åriga dotter och dennes 18-årige sambo är nu häktade för mordet. Under perioden har mamman, tillika frun, valt att inte uttala sig i fallet. Nu lämnar hon en kort kommentar genom sin advokat:

Arbogafallet

– Det går inte att med ord beskriva det trauma som jag går igenom som både fru och mamma. Smärtan är obeskrivlig. Jag orkar inte göra några uttalanden eller intervjuer. Jag behöver få sörja ifred. Jag hoppas att ni respekterar detta.

Kan lida av psykisk störning

Mamman har tidigare sökt om kontaktförbud mot sin 41-åriga dotter. Ansökningen beviljades inte.

Det senaste i utredningen är att de så kallade mindre sinnesundersökningarna av dottern och hennes sambo har lämnats in till tingsrätten. De visar att båda två kan lida av en allvarlig psykisk störning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet