Stor ishockeyturnering till Västmanland

Uppdaterad
Publicerad

En av Sveriges största ishockeyturneringar flyttar till Västmanland. I september kommer 40 ungdomslag från hela Norden göra upp i turneringen Resport.

Turneringen har tidigare arrangerats i Värmland men när Färjestad startade en konkurrerande turnering valde arrangörerna att flytta den till Västmanland. Lagen kommer att spela i Surahammar, Sala, Hallstahammar, Fagersta och Västerås vilket har sina fördelar, enligt arrangören.

– Det blir bättre med avstånden mellan ishallarna. I Värmland kunde det vara 15 mil mellan hallarna och det händer ju inte här, säger Kjell Lorén, turneringsansvarig på Sweden Hockey Trophy, som också nämner närheten till flygplatsen som ett plus.

Hoppas på storpublik

Med i turneringen är ungdomar i 13-årsåldern från Kiruna i norr och Malmö i söder. Det kommer också att komma sex lag från Finland, Norge och Danmark.

– Vi räknar med tre personer per spelare och det är omkring 25 spelare i varje lag. Det blir 4000-5000 som kommer och tittar och bor på hotell. Sedan får vi inte glömma de som bor i Västmanland, säger Kjell Lorén.

Alla är vinnare

Det kommer att bli en omfattande turnering inte bara deltagarmässigt utan också när det gäller spelet. Alla lag går nämligen vidare till ett slutspel.

– Kommer du åtta i din grupp så går du vidare till slutspelet mellan alla åttor i de andra grupperna. Så alla åker hem som vinnare oavsett om de vunnit A- eller E-slutspelet, säger Lorén.

Turneringen går av stapeln 18-22 september.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.