Tomas Henriksson, spaningsledare. Foto: TT, SVT

Stor polisrazzia mot misstänkt verktygsliga

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män har gripits för att ha sålt verktyg som stulits från byggarbetsplatser runt om i Mälardalen, bland annat i Örebro.

I oktober upptäckte ett byggföretag i Örebro att de haft inbrott. Två containrar hade brutits upp och verktyg för hundra tusen kronor saknades.

Polisen kände då till att liknande brott skett vid flera tillfällen sedan juli i år, och nu har fyra män som misstänks för brottet gripits. Männen är misstänkta för grovt häleri och har sammanlagt stulit verktyg för ett mångmiljonbelopp i Stockholmsområdet, Uppland och Örebro.

Verktygsligan

Det var genom ett stort tillslag mot fyra lägenheter i Fagersta och Norberg som polisen kunde gripa männen som sålt vidare stöldgodset via annonser på nätet.

– Vi har indikationer på att delar av godset kommer från inbrott i Stockholmsområdet, Uppland och Örebro. De misstänkta har drivit det här som ett företag, det har varit deras affärsidé, och de har tjänat grova belopp på det här, säger Tomas Henriksson, spaningsledare på polisens spaningsrotel till SVT Nyheter Västmanland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Verktygsligan

Mer i ämnet