• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Foto: SVT

Stora skulder kvar för VSK Fotboll

Uppdaterad
Publicerad

Skuldtyngda VSK Fotboll skulle hosta upp hundratusentals kronor innan årsskiftet för att undvika konkurs. Nu har vi snurrat in på det nya året – och klubben lever fortfarande trots stora betalningskrav.

– Vi har fått fram ungefär 600 000 kronor som gör att vi kan klara de mest akuta krav vi har haft på oss, säger klubbens ordförande Bengt-Åke Nilsson.

Att det omedelbara hotet om konkurs nu har avvärjts kan klubben tacka sina fans för.

VSK fotboll kris

– Det är mycket tack vare våra fantastiska supportrar som vi har klarat det här, säger Nilsson om Forza Grönvitts skänk från ovan när de gav en kvarts miljon kronor till VSK.

Med pengar på fickan gäller det för VSK att börja beta av sina fordringsägare – men där har man inte kommit i mål än.

Bengt-Åke Nilsson har tidigare sagt, att bland de absoluta betalningskraven man haft på sig inför årsskiftet, finns obetalda planhyror till Västerås kommun.

Men såhär två veckor in på det nya året har kommunen ännu inte fått några pengar.

– Vi har kommit överens med VSK om att vi ska få dem under de närmaste dagarna och sedan ett lite mindre belopp i slutet av januari, säger Stefan Brandberg, idrottsstrateg på Västerås kommun.

VSK har ju haft problem med sin ekonomi länge och har fått mer tid till sina betalningar tidigare. Hur ser du på att VSK har fått en ny deadline igen?

– Jag tycker inte att det är en deadline längre då vi har kommit överens om det här och att vi kommer få in pengar. Det finns andra föreningar som också har fått längre avbetalningsplaner och vi försöker att vara likvärdiga i vår behandling. Men det finns alltid dem som kan ha synpunkter på det.

Av Västerås ungefär 130 idrottsföreningar är det enligt Stefan Brandberg omkring fem föreningar som sitter med en avbetalningsplan för obetalda skulder – avbetalningsplaner som de flesta föreningar håller sig till.

– Men till och från så har en del föreningar problem och då får vi försöka att behandla dem på ett så bra sätt som möjligt. Nu har vi kommit överens med VSK om den här lösningen och vi är nöjda med den.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VSK fotboll kris

Mer i ämnet