Foto: TT

Stort intresse inför Sala Pride

Publicerad

Det har varit ett stort gensvar att få vara med på Salas första Pride. Redan nu tror föreningen att Pridefirandet kan bli ännu större nästa år.

Nu på lördag anordnas Pride i Sala. Förutom parad blir det också musik och picknick i stadsparken samt föreläsningar på morgonen. Gensvaret har varit stort att få vara med på den första pridefestivalen i Sala någonsin.

– Det verkar som vi får utöka det, för vi har inte fått plats med allt vi ville och folk som ville vara med har inte fått plats. Så mycket möjligt att det blir större nästa år, säger Johanna Ritvadotter som är ordförande i Sala Pride.

Ville göra något

Idén om ett eget pridefirande i Sala kom från Anna Danielsson när hon satt och kollade på film.

– Då tänkte jag varför har inte Sala något Pride, sen så tänkte jag istället för att bara undra varför det inte finns så kanske jag ska göra någonting åt det, säger Anna Danielsson.

Deltagare från hela länet

Totalt är över 20 olika grupper anmälda till att gå i tåget. Deltagare kommer också komma från andra delar av länet och till och med från andra delar av landet för för att fira Pride i Sala.

– Det har varit uppenbart på allt positivt gensvar vi har fått, att det här verkligen behövs, säger Anna Danielsson.

PRELIMINÄRT PROGRAM

9.30-12.00 Föreläsningar och infobord i Täljstenen. Föreläsningarna handlar om hbtq inom idrotten och transkunskap.

10.00-12.00 Regnbågspicknick i Sala Stadspark

12.00 Samling på Stora Torget för prideparaden

13.00 Prideparaden avgår

14.30-18.00 Uppträdanden i Sala Stadspark

19.00 Regnbågsmässa i Kristina kyrka

Källa: Sala Pride

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.