Foto: SVT arkiv/TT

Supportrarna samlade in 320.000 kronor till VIK

Uppdaterad
Publicerad

Under gårdagens match mellan VIK och Oskarshamn överlämnade VIK Support en check på 320.000 kronor till klubben.

– Nu hoppas vi få in någon spelare som kan göra mål, säger Tom Lindh, ordförande i VIK Support.

Redan förra säsongen samlade VIK-supportrarna in pengar under parollen ”Rädda VIK” för att klubben som stod inför stora ekonomiska bekymmer. Då drog fansen in över 700.000 kronor och var med och bidrog till att klubben överlevde stålbadet.

”Ville göra någonting”

Men supportrarna nöjde sig inte där, en bit in på säsongen 2016/2017 bestämde de sig för att starta en ny insamling för att hjälpa VIK Hockey ytterligare.

– Vi kände att vi ville göra någonting med tanke på den ryggsäck klubben hade med sig från förra säsongen, säger Tom Lindh som är VIK Supports ordförande.

Målet uppnått

Man startade kampanjen ”Bygga VIK” med målet att samla in 300.000 kronor som skulle vara öronmärkta till VIK:s sportsliga satsning.

– Grundtanken är att pengarna ska hjälpa till att värva en spelare. Vi har haft en bra dialog med VIK och förhoppningen är att kunna få in en spelare som kan göra mål. Vi vill öka konkurrensen i truppen eftersom den inte varit så stor under säsongen, säger Tom Lindh.

Hoppas vara klara för säsongen

Tillsammans med vice ordförande Jimmie Andersson lämnades checken under gårdagen över till VIK. Nu är insamlingen klar för den här gången menar Tom Lindh.

– Det är otroligt skönt att vi nått målet. Nu hoppas jag att vi är klara med att samla in pengar för den här säsongen. Nu är fokus på att stötta från läktaren, säger han.

”Bör undvika negativt kval”

Nu blickar Tom Lindh fram mot resten av säsongen med tillförsikt.

– Det känns som att laget har börjat hitta tillbaka till rätt spår. Det börjar ljusna och ännu har inte tåget gått, får vi in någonting framåt och fortsätter så här ska vi kunna undvika negativt kval, säger han.

Läs mer: VIK-supportrarna efter mötet med tränaren: ”Det var högt i tak”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.