Han vill ta OS-guld i bowling

Uppdaterad
Publicerad

Köpingsbon Alexander Engström åker över till Los Angeles den 21 juli med handikapplandslaget för att försöka kamma hem OS-guld i bowling.

Hela landslaget i handikapp inom flera olika idrotter åker för att delta i den internationella tävlingen Special Olympics World Summer Games i Los Angeles.

Totalt är de runt 7.000 idrottare och 3.000 tränare som ska representera 177 länder. Från bowlingen är de bara fyra lyckliga som fått chansen att åka och Alexander Engström är en av dem.

Obama inviger tävlingen

– Det kommer att bli coolt och jag ska försöka att ta guld. Barack Obama kommer att inviga tävlingen, säger Alexander Engström.

För att vara bäst så krävs det en del träning. Förutom de massiva timmarna i bowlinghallen, förbereder han sig på andra sätt för att få sin önskan i uppfyllelse att kamma hem OS-guldet:

– Jag tränar fem gånger i veckan, två timmar varje pass. Sedan gymmar jag för att träna upp musklerna så att jag orkar, säger han.

De här är den största tävlingen i Los Angeles som har arrangerats sedan Olympics games år 1984. Det kommer att vara den största tävlingen i världen 2015. Man räknar med närmare en halvmiljon i publiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.