Foto: TT

Tre anhållna efter stort bråk i Arboga

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer sitter anhållna för försök till mord och vapenbrott efter ett stort bråk i Arboga under lördagen.

Det var under lördagen som bråk uppstod på Österlånggatan i Arboga.

Många personer var inblandade och polisen kunde gripa två män och en kvinna mellan 17 och 27 år gamla. Dessa sitter sedan händelsen anhållna för försök till mord och vapenbrott enligt polisens länskommunikationscentral. Tidigare fanns uppgifter om att det var tre män, men det rör sig alltså om två män och en kvinna.

Kvinna och man misstänkta för mordförsök

– Kvinnan och en yngre man är anhållna för försök till mord och en man är misstänkt för vapenbrott, säger Stefan Forsberg, förundersökningsledare på polisen krimjour.

Två personer som var inblandade i bråket fördes till sjukhus, den ena med bruten fot efter att ha blivit påkörd med bil och den andra efter att ha blivit stucken med kniv. En av de skadade påträffades även med en pistol.

– Det är samma man som är anhållen mistänkt för vapenbrott, säger förundersökningsledare Stefan Forsberg.

Förhör vittnen

Han vill inte uppge ifall personerna är kända av polisen sedan tidigare. I nuläget vet polisen inte exakt hur många personer som var inblandade i bråket.

– Vi har en uppfattning, men håller fortfarande på att kontrollera vad som hänt och förhöra vittnen, säger Forsberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.