Två kvinnor ofredade i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Två kvinnor ofredades vid två olika tillfällen i centrala Västerås. En okänd man förföljde kvinnorna och frågade om de ville ha sex.

Polis larmades först till Norra Källgatan i centrala Västerås vid lunch på tisdagen. En kvinna uppgav att hon ofredats av en okänd man. Enligt kvinnan hade mannen försökt ta kontakt med henne och frågat om hon ville ha sex med honom.

Mannen förföljde sedan kvinnan till hennes bil.

Hände igen en timme senare

En timme senare ringde ytterligare en kvinna polisen. Denna kvinnas dotter hade blivit utsatt för en liknande situation. Även hon hade blivit förföljd av en man som frågat om hon ville ha sex med honom. Den här gången hände det på Stora Gatan.

Den ofredade dottern lyckades springa ifrån gärningsmannen.

Har sökt efter gärningsman

Polis har fått signalement från båda händelserna och två anmälningar om ofredande har upprättats. Polisen har sökt i centrala Västerås utan resultat.

Polisen kan ännu inte bekräfta att det rör sig om samma gärningsman vid båda tillfällena då signalementen skiljer sig något.

– Vi kommer ha ögonen öppna för alla som faller in i signalementen, säger Ann-Charlotte Israelsson, LKC-befäl på polisen i Västmanland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.