Foto: SVT

Två personer skjutna i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har skjutits på Säbygatan i östra Västerås. Ett stort polispådrag larmades till platsen och flera patruller har under natten spanat med hund efter gärningsmännen.

– Det är två män som är skjutna. Vi vill inte gå in på närmare detaljer på grund av utredningen men ingen är livshotande skadad, säger Linnéa Hultberg befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Det var vid 22-tiden på tisdagskvällen som polisen larmades om skottlossning på Säbygatan vid Skiljebo centrum i Västerås. Boende på området hade hört bråk och smällar. Minst fem polispatruller skickades till platsen där de fick uppgifter om att två personer skottskadats och själva tagit sig till sjukhus.

Inget känt motiv

– Det var två män i 35-årsåldern som blev skjutna och jag uppfattade det som att det var boende eller förbipasserande som larmade oss, säger LKC-befäl Linnéa Hultberg.

Det finns inget omedelbart känt motiv till skottlossningen. Polisen har förhört flera vittnen på plats. Flera polispatruller åkte också runt och spanade efter en eller flera gärningsmän. En förundersökning gällande grov misshandel har inletts.

Vill inte prata med polisen

De två skottskadade personerna, 38 respektive 45 år gamla, har vid en första kontakt med polisen inte velat medverka i utredningen. Båda är kända av polisen sedan tidigare i samband med trafikbrott och narkotikabrott.

Polisen har knackat dörr i området och också hört vittnen. Flera av dem har sett ett antal personer springa från platsen i riktning mot Skiljeboskolan. Ingen person har gripits.

”Läget under kontroll”

Polisen uppger att de har läget under kontroll och att utredningsarbetet nu fortsätter. Under onsdagsmorgonen var de skyldiga fortfarande på fri fot och polisen uppmanar alla som kan ha uppgifter om händelsen att ringa 11414.

– Vi vill fortfarande gärna ha kontakt med personer som sett eller hört någonting, högt som lågt, allt som kan tänkas ha koppling till det här, säger Linnéa Hultberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.