Foto: Melker Blomberg/SVT

Två platser i Västerås byter namn

Uppdaterad
Publicerad

Två Västeråsprofiler får platser i staden uppnämnda efter sig i samband med deras respektive företags jubileum. Beslutet togs i byggnadsnämnden idag.

Idag beslutade man i byggnadsnämnden att två platser i centrala Västerås ska få nya namn.

Den del av Hamngatan som går genom Vasaparken, mellan Fiskartorget och Södra Ringvägen, kommer under året byta namn till Hakon Swensons allé, efter västeråsaren som startade Hakonbolaget och sedermera ICA.

– Detta med anledning av att ICA fyller hundra år, och att deras huvudkontor låg här när de startade 1917, säger Lars Kallsäby, ordförande i byggnadsnämnden i Västerås stad.

Erling Perssons plats

Den andra platsen som får ett nytt namn under året är utrymmet utanför H&M på Vasagatan. Den uppkallas efter Erling Persson som öppnade den första H&M-butiken just här för 70 år sedan. Erling Perssons plats, blir namnet.

– Vi tar tag i det här i år för att vara med i jubileumsåret 2017 och uppmärksamma de här två herrarna och deras företag, säger Lars Kallsäby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.