Rättegången avslutad efter en sex års lång byggnadstvist. Foto: TT

Tvisten om ombyggnationen avslutad

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången är nu avslutad efter en sex års lång byggnadstvist mellan MJP Bygg i Västerås AB:s konkursbo och ArosMotet Fastigheter.

Företagen ingick ett avtal med varandra 2006 för att bygga om och rusta upp idrottsområden på Rocklunda. MJP bygg försattes i konkurs när projektet avslutades 2008. Man menar att företaget gick i konkurs eftersom kostnaderna för byggnationen uppgick till 385 miljoner kronor, vilket var nästan det dubbla än vad som var avtalat i entreprenadskontraktet, och att man aldrig fått betalt för allt.

Under rättegången framgick det att ombudsmannen i ArosMotet Fastigheter har suttit på ”två stolar”. Han var ansvarig för ekonomin i MJP bygg AB och var samtidigt ombudsman för ArosMotet Fastigheter.

Mannen ska inte ha delat med sig av någon information till någon och alla inblandade hade ett stort förtroende för honom. Enligt vittnen ska det ha varit han som har styrt och han ska ha uttalat sig: ””ag har koll på ekonomin”.

Men enligt Mårten Andersson, advokat för ArosMotet Fastigheter stämmer det inte med bevisningen att ombudsmannen i ArosMotet ska ha varit den som bestämt allt.

– MJP bygg AB säger att de inte har fått betalt för allt arbete, men allt är betalt och klart, och målet bör ogillas, säger han.

Advokaterna som är ombud för MJP bygg vill inte uttala sig förrän domen har kommit.

Domen väntas den 28 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.