Rönnby värmde upp med en träningsmatch mot Tillbergas pojkar -01. Foto: SVT

Ungt VästeråsRönnby IBK är laddade inför slutspel

Publicerad

Ikväll spelar VästeråsRönnby IBK sin första slutspelsmatch mot Pixbo. För laget, som tappade flera tunga spelare förra våren, har säsongen gått över förväntan – och många unga spelare har fått en chans att utvecklas rejält.

My Kippilä, nyligen utsedd till världens sjätte bästa spelare, gör sin andra säsong med Rönnby. Hon beskriver sig som en bollskicklig back som är som allra bäst när hon får jobba offensivt.

Hur laddar du inför slutspel?

– Det behövs inte laddas så mycket. De här matcherna har man väntat på väldigt länge. Det här är det bästa som finns med innebandyn, att spela slutspel. Det är tuffa matcher, tuffa motstånd – det är roligt, säger My Kippilä.

My Kippilä. Foto: SVT

Överträffade förväntningarna

Inför säsongen låg ribban lågt. Flera av lagets rutinerade spelare la klubban på hyllan förra våren, från klubbens sida var målet inför den här säsongen att helt enkelt klara sig från att åka ur ligan.

Men internt i laget har siktet från första början varit inställt på slutspel – och där är man alltså nu.

– Det är tjejerna, jag vet inte om det är någon morot de har haft, men det är många talanger som har utvecklats till färdiga spelare under säsongen. Redan nu ser man ju att vi kan mäta oss mot de bästa lagen – vi har plockat väldigt mycket poäng mot topplagen, säger Jimmy Gunnstedt, huvudtränare i VästeråsRönnby IBK.

Jimmy Gunnstedt, tränare. Foto: SVT

Blir kvar nästa säsong

I veckan stod det klart att han och Karolina Widar fortsätter sitt samarbete med Rönnby även nästa säsong.

Rebecka Norman, en av lagets mest rutinerade spelare som har varit med om att ta två SM-guld med VästeråsRönnby, tror att tränarstaben är en förklaring till att det har gått så bra trots spelartappet inför säsongen.

– Det var lite tråkigt att ha så pass låga målsättningar. Så det är skönt att se att vi tog oss till slutspel, säger Rebecka Norman.

Om du får gissa – hur kommer det att gå?

– Jag tror vi vinner med 3-2 i matcher, säger hon.

Inledningsmatchen mot mästarlaget Pixbo väntas bli tuff – planen är att vara taktiska.

– De möjligheterna vi får måste vi sätta dit, helt enkelt, säger Jimmy Gunnstedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.