Alexander ”The Mauler” Gustafsson. Foto: Bildbyrån

Uppgifter: ”The Mauler” nära ny match

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Gustafsson är tillbaka i full träning och är redo för en ny match. Nästa motståndare verkar bli Glover Teixeira som kan möta ”The Mauler” i Globen i Stockholm, skriver Sportbladet.

Ryggskadan är läkt och Alexander ”The Mauler” Gustafsson är tillbaka i full träning. Men 30-åringen har haft svårt att få en ny fajt inbokad. ”Vi hittar ingen bra match för Alex”, sa hans manager i januari.

Nu ser det dock ut som att en motståndare har hittats till Arbogasonen. Enligt uppgifter från flera medier, bland annat Sportbladet, blir Alexanders nästa motståndare Glover Teixeira.

Stormatch i Globen

Enligt uppgifter till tidningen planeras en ny UFC-gala i Stockholm och ”The Maulers” fajt blir då självklart huvudmatchen.

En seger i Globen skulle kunna ge svensken en tredje chans att få slåss om den åtråvärda titeln. Glover Teixeria håller nämligen rankningsplatsen precis bakom Alexander Gustafsson.

Gick match senast i september

Svensken är för tillfället rankad trea i UFC:s lätta tungvikt. Han gick senast match i september då han besegrade polacken Jan Błachowicz och bröt en två matcher lång förlustsvit.

Matchen förväntas bli officiell på tisdagen när Viaplay har kallat till presskonferens i Stockholm 12.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.