Vägen till SHL en krånglig historia

Uppdaterad
Publicerad

Vik Hockey tar emot Bik Karlskoga i kvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Som i år har ett nytt system för slutspelet – och det är inte helt okomplicerat.

– Årets system blir lite speciellt eftersom det ska fyllas på med lag underifrån och utöka SHL, säger Martin Filander, tränare i Vik Hockey.

På torsdagen låg Vik Hockey trea i Hockeyallsvenskan och har därmed chans att ta sig upp till SHL nästa säsong. Men slutspelet är allt annat än enkelt. Om de lyckas hålla sig kvar på den placeringen väntar finalspel mot serievinnarna. De som vinner finalspelet går upp till SHL medan trean-åttan i Hockeyallsvenskan samt de två sämsta lagen i SHL spela kval om de sista SHL-platserna.

– Just nu i år är det ju bara spänning och inspiration för alla allsvenska lag eftersom det öppnas en dörr som är större än någonsin. Däremot på sikt innebär det snarare motsatsen. Det blir lite svårare att ta sig upp, säger Lenny Eriksson, tränare Bik Karlskoga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeyallsvenskan 2014-2015

Mer i ämnet