Foto: Natalie Caballero Löf/SVT

Bankrånare slog till i Sala – 100 meter från polisstationen

Uppdaterad
Publicerad

Vid 15-tiden på onsdagen utsattes banken Nordea i Sala för ett väpnat rån. Två personer greps och polisens bombgrupp i Stockholm skickades till platsen.

Två personer kunde gripas inne på Nordea i Sala sedan de utsatt banken för ett väpnat rån. De båda gripna är i 20-årsåldern.

– Gripandet skedde inne i banken. Det rör sig om två personer, säger Victoria Holmgren, informatör på polisen i Västmanland.

Inga personer ska ha skadats i samband med rånet.

Enligt polisen hade ett okänt föremål lämnats kvar i banken. Bombgruppen från Stockholm skickades till platsen, och avspärrningarna utökades.

– Vi tog det säkra före det osäkra, säger Holmgren.

Anhölls under kvällen

Vid 20-tiden meddelade polisen i Västmanland att lokalerna blivit undersökta av bombtekniker utan att något specifikt har anträffats. Avspärrningarna har därmed begränsats till banklokalen.

De två rånarna som greps har blivit anhållna av åklagare och vidare förhör kommer att hållas.

Nordeabankens kontor i Sala ligger drygt 100 meter från polisstationen, vilket gjorde att polisen snabbt kunde vara på plats och gripa rånarna.

– Självklart spelade närheten in att polisen så snabbt kunde vara på plats, säger Holmgren.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.