Foto: TT

Västerås stad slipper böter

Uppdaterad
Publicerad

Kommunens socialtjänst klarade inte av att hantera barnärenden i tid. Inspektionen för vård och omsorg tar hänsyn till omständigheter och Västerås slipper böter.

Västerås stad slipper betala vite på en miljon kronor, trots att Socialtjänsten i kommunen inte hanterat barnärenden i tid. Det är inspektionen för vård och omsorg; IVO, som tagit hänsyn till att kommuen haft svårt att rekrytera personal. I höst görs en ny inspektion.

Inspektionen för Vård och omsorg, IVO, har beslutat att Västerås stad slipper betala vite på en miljon kronor, trots att Socialtjänsten i Västerås inte klarat av att hantera barnärenden inom den tid som lagen kräver.

Ny inspektion väntar

I beslutet har IVO tagit hänsyn till att kommunen haft svårt att rekrytera personal och att man inte hunnit bli klar med dom planerade förbättringsåtgärder som tagits fram. I höst kommer därför en ny inspektion att göras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.