Västeråsare lurades av storbedragare

Uppdaterad
Publicerad

Bedragaren kontaktade flera personer och erbjöd sig sälja deras bilar men det kom aldrig några pengar. Nu döms den 27-åriga mannen till fängelse för grovt bedrägeri.

En västeråsare hade lagt ut en annons på internet för att sälja sin bil. Snart blev han uppringd av en man som sa sig vara förmedlare vid bilförsäljningar och att han hade en tänkbar köpare. Västeråsaren körde bilen till Södertälje enligt överenskommelse men sedan det aldrig några pengar för bilen.

Ska betala miljonskadestånd

Västeråsaren är inte ensam om att bli utsatt för mannens bedrägeri. Solna tingsrätt har dömt den 27-åriga bedragaren till fängelse i två år och sex månader för att ha lurat ett tiotal personer.

Han döms för bedrägeri, grovt bedrägeri och urkundsförfalskning. Förutom fängelse så döms bedragaren att betala skadestånd till de drabbade på närmare 2,4 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.