Efter Melodifestivalen – nu vill de göra eget

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera år som dansare i Melodifestivalen väljer nu Västeråsduon Mario Perez Amigo och Dawid Bienkowski en annan väg. Den fjärde mars har de turnépremiär på föreställningen Siri där de deltar med dansgruppen Complete

– Föreställningen bygger mycket på effekter, humor och snygga steg, säger Dawid Bienkowski, en av medlemmarna i gruppen Complete.

Dansföreställningen ”Siri” tar avstamp i den moderna kommunikationsteknologin och hur man helt kan uppslukas av den. Medlemmarna i Complete dance company, som gjort föreställningen, består av sju killar av vilka tre kommer från Västerås.

Melodifestivalen i Tvärsnytt

”Allas föreställning”

– Alla är jättekreativa i den här gruppen. Det är hela tiden massa idéer som kastas fram och tillbaka. Det är verkligen allas föreställning, säger Mario Perez Amigo, också han medlem i Complete.

Redan för tolv år sedan uppmärksammade SVT Mario Perez Amigo och Dawid Bienkowski då de kommit två i i VM i street-dance. Redan då var deras dröm att sätta upp en egen dansföreställning, med en egen dansstil och en egen dansgrupp.

– Det är en väg jag alltid har velat gå, säger Dawid Bienkowski, att tillsammans med mina dansvänner få sätta upp en egen dansföreställning, en egen produktion.

Började i grundskolan

Nu är de där, men vägen dit har varit lång. Det började i grundskolan med ett starkt dansintresse och hemmasnickrade steg. Gick via danskurser och olika workshops till medverkan i stora uppsättningar som Melodifestivalen. Flera år i det stora musikevenemanget tror de har varit viktig för deras karriär.

– Det har gett mycket erfarenhet att vara med i en så stor produktion med så många ”skillade människor”, säger Mario Perez Amigo.

– Ja och så har medverkan där lett till flera jobb, lägger Dawid Bienkowski till.

Den fjärde mars har ”Siri” turnépremiär i Linköping, den artonde kommer de till konserthuset i Västerås.

– Det ska bli jättekul, säger Mario Perez Amigo, Självklart känns det lite extra att sätta upp en egen föreställning på hemmaplan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen i Tvärsnytt

Mer i ämnet