Foto: Robert Gustavsson / SVT

VästeråsIrsta HF anställer klubbchef

Publicerad

VästeråsIrsta HF har anställt Thomas Morén i den nyinrättade tjänsten som klubbchef. I uppdraget som klubbchef ingår att leda, planera och utveckla VästeråsIrsta HF:s verksamhet.

– Det känns roligt. Huvudfåran kommer att bli att att se till att vi har en fungerande organisation och att se till att ledarna trivs i föreningen. Hålla i och utveckla Irstablixten som är vårt största externa arrangemang, säger Thomas Morén till SVT Västmanland.

Ekonomin har ju varit ett stort problem i klubben, hur ser det ut nu?

– Det här året är det ett sparpaket som gäller eller man kan säga att de spelare som lämnat oss hade löner som de nya inte har fått. Vi har tunga år bakom oss det är ingen hemlighet men nu så vi ser ljust på ekonomin. Den ska stabiliseras och utvecklas.

Kommer från skolvärlden

Thomas Morén har ett mångårigt förflutet i skolvärlden i Västerås. Det är erfarenheter som han tror att han kommer att ha hjälp och nytta av i sitt nya heltidsuppdrag.

– Jag har arbetat som rektor i 25 år och det finns vissa likheter som till exempel när man planerar inför en ny säsong eller ett nytt läsår, säger Thomas Morén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.