Foto: SVT/Ulrika Westerberg

”Vi tar fram en lösning för varje student”

Publicerad

På Mälardalens högskola går ungefär 500 studenter med funktionshinder. – Vi kan bland annat erbjuda studenter med funktionsnedsättning att tentera i ett lugnare rum, få anteckningshjälp och extra handledningstid, säger Anders Nordström, sektionschef Mälardalens högskola.

När en ny student som är i behov av extra stöd börjar på Mälardalens högskola kan studenten kontakta skolans samordnare. Tillsammans utarbetar man en plan efter studentens behov.

 – Att vi erbjuder extra stöd handlar ju om att studenter med funktionsnedsättning ska kunna tillgodogöra sig studierna på samma sätt som alla andra, säger Anders Nordström.

Registrera hjälpmedel

Nytt från och med i år är att studenten själv via ett anmälningsformulär på en webbsida kan registrera vilket hjälpmedel man behöver.

– Oftast är ju studenten medveten om sina egna begränsningar och varje students funktionshinder är ju individuellt, säger Anders Nordström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.