Mikael Göranzon, tränare Västerås Roedeers. Foto: SVT

Laget som vill nå toppen

Uppdaterad
Publicerad

De har inte torskat en enda match på tre år och sitter i en bekväm sits som serieledare. Trots det kan Västerås Roedeers gå miste om chansen till den amerikanska fotbollens högsta serie.

Västerås Roedeers går på som en ångvält i den amerikanska fotbollens näst högsta serie. Laget har bara förlorat en enda match under tre säsonger, och på lördag är det avgörande möte med serietvåan Gävle.

– Man kan säga att det är som en liten seriefinal i superettan.Gävle har vunnit två stora matcher nu och kommer väl göra allt för att försöka slå oss, men vi vann mot dem senast, säger Roedeerstränaren Mikael Göranzon.

Skulle Västeråslaget ta hem segern nu på lördag är de ur sportslig synpunkt klara för avancemang till superserien. Men förbundets regler kan sätta käppar i hjulen.

– Superserien är en stängd serie så det är en lång rad av krav som måste uppfyllas för att man ska få spela där. Ett av dem är bland annat att man ska ha ett juniorlag i alla serier och som det ser ut nu har vi inget U19-lag.

Om ni inte får till ett U19-lag, går ni miste om chansen till avancemang?

– Risken är ganska stor och det är en klar en nackdel för oss att vi inte har fått ihop en U19-trupp. Men det är upp till förbundet att besluta om hur man ställer sig till det.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.