Foto: SVT Grafik/TT

Ytterligare en begär skadestånd efter misstänkt färjevåldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

I mitten av juni friades de fyra unga män som åtalats för grov våldtäkt under en studentkryssning i våras. Nu har två av dem begärt skadestånd på minst 200.000 kronor var.

Fyra unga män från Västerås åtalades misstänkta för att ha begått en gruppvåldtäkt under en studentkryssning ombord på färjan Silja Galaxy i våras. Männen uppgav att de hade haft sex med målsägande i samtycke. I mitten av juni frikändes alla fyra.

Förra veckan ansökte en av männen om skadestånd för frihetsberövandet, och nu har alltså ytterligare en man ansökt om 200.000 kronor från justitiekanslern.

Misstänkt våldtäkt på studentkryssning

Trakasserad i sociala medier

Mannen motiverar beloppet med att han trakasserad både på stan och i sociala medier, inte minst eftersom stora delar av förundersökningen har cirkulerat på flashback och andra internetforum, tillsammans med mannens namn och bild.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt våldtäkt på studentkryssning

Mer i ämnet